Przejdź do treści
MP8
4
Przejdź do stopki

Jadłospis

Treść

Alergeny zostały wytłuszczone zgodnie z załącznikiem Nr 2 do rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016r. 

Dzień tygodnia

Menu

Kalorie

29.05.2023

Poniedziałek

Śniadanie: BUŁKA ŚNIADANIOWA Z MASŁEM (mąka pszenna, masło), KIEŁBASA KRAKOWSKA PIECZONA, OGÓREK, HERBATA Z MIODEM I CYTRYNĄ, TRUSKAWKI

I danie: ZUPA FASOLOWA MIESZANA (wywar mięsny drobiowy, marchew, pietruszka, seler, por, koper, fasola, jaś, ziemniaki, śmietana)

II danie: RISOTTO Z SOSEM POMIDOROWYM (ryż, mięso gulaszowo-drobiowe, cebula, pomidory, mąka pszenna, olej rzepakowy),

KOMPOT OWOCOWY – 100ml

Podwieczorek: CHLEB WIEJSKI Z MASŁEM, (chleb(mąka pszenna), masło), PASTA Z TUŃCZYKA (tuńczyk, ser biały), PAPRYKA, KAWA (mleko, kawa inka),

332

 

 

468

 

 

203

30.05.2023

Wtorek

Śniadanie:  BUŁKA DROŻDŻOWA Z MASŁEM (mąka pszenna, masło), ZUPA MLECZNA (płatki kukurydziane, mleko), SOK OWOCOWY

I danie: TARTE CIASTO NA ROSOLE (wywar mięsny drobiowy, marchew, seler, por, pietruszka, koper, makaron(mąka pszenna, jaja))

II danie: KOTLET MIELONY DROBIOWO-WIEPRZOWY (mięso gulaszowe drobiowe, karkówka, mąka pszenna, jaja, cebula, olej rzepakowy), ZIEMNIAKI, KAPUSTA MŁODA Z KOPERKIEM,

KOMPOT OWOCOWY– 100ml

Podwieczorek: SAŁATKA OWOCOWA (banan, kiwi, mandarynka, truskawka, brzoskwinia), MACA WAFLOWA (mąka pszenna),

333

 

 

 

487

 

 

198

31.05.2023

Środa

Śniadanie: BUŁKA WŁOSKA Z MASŁEM (mąka pszenna, masło), PARÓWKI 100% Z SZYNKI, HERBATA Z MIODEM I CYTRYNĄ, JABŁKO

I danie: KRUPNIK (masło, marchew, seler, por, pietruszka, kasza wiejska, ziemniaki, śmietana),  

II danie: NALEŚNIKI Z SEREM (mąka pszenna, jaja, mleko, ser biały, olej rzepakowy), BRZOSKWINIA

KOMPOT OWOCOWY– 100ml

Podwieczorek: CHLEB MIESZANY Z MASŁEM (mąka pszenna, masło), PASTA Z JAJEK ZE SZCZYPIORKIEM, KAKAO (mleko, kakao)

336

 

 

 

458

 

201

01.06.2023

Czwartek

Śniadanie:  BUŁKA GRAHAMKA Z MASŁEM (mąka pszenna, masło), DŻEM, MLEKO, LODY

I danie: ZUPA POMIDOROWA Z RYŻEM (wywar mięsny drobiowy, marchew, seler, por, pietruszka, pomidory, ryż, śmietana)

II danie: FILET DROBIOWY W ŚMIETANIE (filet drobiowy, śmietana, cebula), ZIEMNIAKI, SURÓWKA Z CZERWONEJ KAPUSTY Z JABŁKIEM

KOMPOT OWOCOWY– 100ml

Podwieczorek: BANAN, LUBIŚ (mąka pszenna, mleko, jaja)

329

 

 

465

 

 

185

02.06.2023

Piątek

Śniadanie: BUŁKA ŚNIADANIOWA Z MASŁEM (mąka pszenna, masło), KONSERWA RYBNA, HERBATA Z MIODEM I CYTRYNĄ, KIWI

I danie: ZUPA PIECZARKOWA Z ZIEMNIAKAMI (marchew, seler, por, pietruszka, masło, pieczarki, ziemniaki, śmietana),

II danie: MAKARON Z TRUSKAWKAMI (makaron(mąka pszenna, jaja), truskawki, masło),

KOMPOT OWOCOWY– 100ml

Podwieczorek: CHLEB ORKISZOWY Z MASŁEM (mąka pszenna, masło), SEREK TOPIONY, POMIDOR, KAKAO (mleko, kakao),

334

 

 

451

 

 

205

38091