Przejdź do treści
MP8
4
Przejdź do stopki

Jadłospis

Treść

Alergeny zostały wytłuszczone zgodnie z załącznikiem Nr 2 do rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016r.  
 

Dzień tygodnia

Menu

Kalorie

18.09.2023

Poniedziałek

Śniadanie: BUŁKA PSZENNA Z MASŁEM (mąka pszenna, drożdże, mąka żytnia, olej rzepakowy), masło (z mleka)), KIEŁBASA KRAKOWSKA PIECZONA (szynka wieprzowa, sól, przyprawy naturalne, cukier), SER BIAŁY, PAPRYKA, HERBATA Z MIODEM I CYTRYNĄ, JABŁKO

I danie: BARSZCZ ZABIELANY Z ZIEMNIAKAMI (mięso drobiowe, marchew, pietruszka, seler, por, koper, buraki, ziemniaki, śmietana, jogurt),

II danie: ŁAZANKI Z KAPUSTĄ (makaron(mąka pszenna, jaja), kapusta biała, cebula, olej rzepakowy),

KOMPOT OWOCOWY – 100ml

Podwieczorek: CHLEB PSZENNY Z MASŁEM, (mąka pszenna, mąka żytnia, zakwas żytni, drożdże, mąka ziemniaczana, masło (z mleka)), SZYNKA, JAJKO, OGÓREK, POMIDOR, SZCZYPIOREK, KAWA Z MLEKIEM

336

 

455

 

 

 

 

191

19.09.2023

Wtorek

Śniadanie:  BUŁKA PSZENNA Z MASŁEM (mąka pszenna, drożdże, mąka żytnia, olej rzepakowy), masło (z mleka)), POWIDŁO, MLEKO, SOK OWOCOWY

I danie: ROSÓŁ Z MAKARONEM (mięso drobiowe, marchew, seler, por, pietruszka, koper, makaron(mąka pszenna, jaja))

II danie:  FILET W ŚMIETANIE (mięso drobiowe, śmietana, cebula, olej rzepakowy), ZIEMNIAKI, MARCHEWKA MINI

KOMPOT OWOCOWY– 100ml

Podwieczorek: BANAN, WAFLE RYŻOWE 

332

 

 

461

 

 

196

20.09.2023

Środa

Śniadanie: BUŁKA PSZENNA Z MASŁEM ( mąka pszenna, drożdże, mąka żytnia, olej rzepakowy), masło (z mleka)), SZYNKA DROBIOWA (szynka drobiowa, sól, przyprawy naturalne, cukier), OGÓREK, HERBATA Z MIODEM I CYTRYNĄ, MANDARYNKA

I danie: ZUPA KREM Z BIAŁYCH WARZYW Z GRZANKAMI (mięso drobiowe, marchew, seler, por, pietruszka, kalafior, ziemniaki, śmietana, jogurt),  

II danie: PIEROGI RUSKIE (mąka pszenna, jaja, ser biały, ziemniaki, cebula, masło (z mleka),

KOMPOT OWOCOWY– 100ml

Podwieczorek: ROGALIK Z MARMOLADĄ (mąka pszenna, jaja, marmolada)), MUS OWOCOWY

330

 

 

474

 

 

207

21.09.2023

Czwartek

Śniadanie: CHAŁKA Z MASŁEM (mąka pszenna, jaja, drożdże), masło (z mleka)), ZUPA MLECZNA (płatki kukurydziane, mleko), GRUSZKA

I danie: ZUPA PIECZARKOWA Z MAKARONEM (masło (z mleka), marchew, seler, por, pietruszka, koper, pieczarki, makaron (mąka pszenna, jaja), śmietana, jogurt)

II danie: KOTLET MIELONY DORBIOWO-WIEPRZOWY (mięso drobiowe, mięso wieprzowe, jaja, olej rzepakowy, cebula, czosnek), ZIEMNIAKI, MIZERIA (ogórki, śmietana)

KOMPOT OWOCOWY– 100ml

Podwieczorek: KISIEL, BANAN, PAŁKA KUKURYDZIANA (mąka kukurydziana)

334

 

 

469

 

 

202

22.09.2023

Piątek

Śniadanie: BUŁKA PSZENNO-RAZOWA Z MASŁEM (mąka pszenna, mąka graham, otręby pszenne, drożdże, mąka żytnia, olej rzepakowy), masło (z mleka)), SER ŻÓŁTY, POMIDOR, HERBATA Z MIODEM I CYTRYNĄ, JOGURT PITNY

I danie: ZUPA KOPERKOWA Z RYŻEM (marchew, seler, por, pietruszka,  masło (z mleka), koper, ryż, śmietana, jogurt),

II danie: RYBA PANIEROWANA (filet z miruny, mąka pszenna, jaja, olej rzepakowy), ZIEMNIAKI, SURÓWKA Z KISZONEJ KAPUSTY I MARCHEWKI

KOMPOT OWOCOWY– 100ml

Podwieczorek: CHLEB PSZENNY Z MASŁEM ( mąka pszenna, mąka żytnia, zakwas żytni, drożdże, mąka ziemniaczana, masło (z mleka)), JAJKO, RZODKIEWKA, KAKAO Z MLEKIEM

333

 

 

472

 

 

203

Kuchnia zastrzega sobie zmiany w jadłospisie.

46202