Przejdź do treści
MP8
4
Przejdź do stopki

Jadłospis

Treść

Alergeny zostały wytłuszczone zgodnie z załącznikiem Nr 2 do rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016r. 

Dzień tygodnia

Menu

Kalorie

23.01.2023

Poniedziałek

Śniadanie: BUŁKA WŁOSKA Z MASŁEM (mąka pszenna, masło), KIEŁBASA SWOJSKA, HERBATA Z MIODEM I CYTRYNĄ, GRUSZKA

I danie: ZUPA KALAFIOROWA Z MAKARONEM (wywar drobiowy, marchew, seler, por, pietruszka, koper, kalafior, makaron (mąka pszenna, jaja), śmietana)

II danie: PLACKI ZIEMNIACZANE (ziemniaki, jaja, mąka pszenna, cebula, olej rzepakowy), SURÓWKA Z MARCHEWKI I JABŁKA

KOMPOT OWOCOWY – 100ml

Podwieczorek: CHLEB MIESZANY Z MASŁEM, (chleb(mąka pszenna), masło), SEREK TOPIONY, POMIDOR KOKTAJLOWY, KAKAO (mleko, kakao),

305

 

58

 

385

25

228

24.01.2023

Wtorek

Śniadanie: BUŁKA GRAHAMKA Z MASŁEM (mąka pszenna, masło), DŻEM, MLEKO, SOK OWOCOWY

I danie: TARTE CIASTO NA ROSOLE (wywar drobiowy, marchew, seler, por, pietruszka, makaron(mąka pszenna, jaja))

II danie: GULASZ DROBIOWY (filet z kurczaka, cebula, mąka pszenna, olej rzepakowy), KASZA BULGUR, SURÓWKA Z KAPUSTY PEKIŃSKIEJ I MARCHEWKI

KOMPOT OWOCOWY– 100ml

Podwieczorek: KISIEL, MANDARYNKA

396

 

72

 

375

 

25

133

25.01.2023

Środa

Śniadanie: BUŁKA ŚNIADANIOWA Z MASŁEM (mąka pszenna, masło), BEKON, OGÓREK, HERBATA Z MIODEM I CYTRYNĄ, CIASTO CYTRYNOWE (mąka pszenna, jaja, masło, cytryna), SOK OWOCOWY

I danie: ZUPA PIECZARKOWA Z ZIEMNIAKAMI (wywar drobiowy, marchew, seler, por, pietruszka, koper, pieczarki, ziemniaki, śmietana),

II danie: MAKARON Z MIĘSEM (makaron(mąka pszenna, jaja), mięso gulaszowe drobiowe, cebula, pomidory, olej rzepakowy),

KOMPOT OWOCOWY– 100ml

Podwieczorek: CHLEB ORKISZOWY Z MASŁEM (mąka pszenna, masło), PASTA Z TUŃCZYKA, PAPRYKA, KAWA (mleko, kawa inka),

469

 

96

 

250

 

25

161

26.01.2023

Czwartek

Śniadanie: BUŁKA BAKALIOWA Z MASŁEM (mąka pszenna, masło), ZUPA MLECZNA (płatki kukurydziane, mleko), MUS OWOCOWY

I danie: ZUPA POMIDOROWA Z RYŻEM (wywar drobiowy, marchew, seler, por, pietruszka, koper, pomidory, ryż, śmietana)

II danie: KOTLET MIELONY (karkówka, mięso gulaszowe drobiowe, mąka pszenna, jaja, olej rzepakowy), ZIEMNIAKI, SURÓWKA Z BURAKÓW I JABŁKA

KOMPOT OWOCOWY– 100ml

Podwieczorek: SAŁATKA OWOCOWA (banan, brzoskwinia, mandarynka, winogrono), MACA WAFLOWA (mąka pszenna)

361

 

65

 

418

 

25

132

27.01.2023

Piątek

Śniadanie: BUŁKA ŚNIADANIOWA Z MASŁEM (mąka pszenna, masło), KONSERWA RYBNA, HERBATA Z MIODEM I CYTRYNĄ, BANAN

I danie: ZUPA GROCHOWA Z CHLEBEM (wywar drobiowy, marchew, seler, por, pietruszka, groch łuskany, kiełbasa wiejska, chleb (mąka pszenna)),

II danie: RYŻ Z TRUSKAWKAMI (ryż, mleko, truskawki),

KOMPOT OWOCOWY– 100ml

Podwieczorek: CHLEB ORKISZOWY Z MASŁEM (mąka pszenna, masło), PASZTET, RZODKIEWKA, KAWA (mleko, kawa inka),

388

 

207

 

222

25

159

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kuchnia zastrzega sobie zmiany w jadłospisie.

31127