Jadłospis
Treść
Alergeny zostały wytłuszczone zgodnie z załącznikiem Nr 2 do rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016r.
Dzień tygodnia |
Menu |
Kalorie |
23.01.2023 Poniedziałek |
Śniadanie: BUŁKA WŁOSKA Z MASŁEM (mąka pszenna, masło), KIEŁBASA SWOJSKA, HERBATA Z MIODEM I CYTRYNĄ, GRUSZKA I danie: ZUPA KALAFIOROWA Z MAKARONEM (wywar drobiowy, marchew, seler, por, pietruszka, koper, kalafior, makaron (mąka pszenna, jaja), śmietana) II danie: PLACKI ZIEMNIACZANE (ziemniaki, jaja, mąka pszenna, cebula, olej rzepakowy), SURÓWKA Z MARCHEWKI I JABŁKA KOMPOT OWOCOWY – 100ml Podwieczorek: CHLEB MIESZANY Z MASŁEM, (chleb(mąka pszenna), masło), SEREK TOPIONY, POMIDOR KOKTAJLOWY, KAKAO (mleko, kakao), |
305
58
385 25 228 |
24.01.2023 Wtorek |
Śniadanie: BUŁKA GRAHAMKA Z MASŁEM (mąka pszenna, masło), DŻEM, MLEKO, SOK OWOCOWY I danie: TARTE CIASTO NA ROSOLE (wywar drobiowy, marchew, seler, por, pietruszka, makaron(mąka pszenna, jaja)) II danie: GULASZ DROBIOWY (filet z kurczaka, cebula, mąka pszenna, olej rzepakowy), KASZA BULGUR, SURÓWKA Z KAPUSTY PEKIŃSKIEJ I MARCHEWKI KOMPOT OWOCOWY– 100ml Podwieczorek: KISIEL, MANDARYNKA |
396
72
375
25 133 |
25.01.2023 Środa |
Śniadanie: BUŁKA ŚNIADANIOWA Z MASŁEM (mąka pszenna, masło), BEKON, OGÓREK, HERBATA Z MIODEM I CYTRYNĄ, CIASTO CYTRYNOWE (mąka pszenna, jaja, masło, cytryna), SOK OWOCOWY I danie: ZUPA PIECZARKOWA Z ZIEMNIAKAMI (wywar drobiowy, marchew, seler, por, pietruszka, koper, pieczarki, ziemniaki, śmietana), II danie: MAKARON Z MIĘSEM (makaron(mąka pszenna, jaja), mięso gulaszowe drobiowe, cebula, pomidory, olej rzepakowy), KOMPOT OWOCOWY– 100ml Podwieczorek: CHLEB ORKISZOWY Z MASŁEM (mąka pszenna, masło), PASTA Z TUŃCZYKA, PAPRYKA, KAWA (mleko, kawa inka), |
469
96
250
25 161 |
26.01.2023 Czwartek |
Śniadanie: BUŁKA BAKALIOWA Z MASŁEM (mąka pszenna, masło), ZUPA MLECZNA (płatki kukurydziane, mleko), MUS OWOCOWY I danie: ZUPA POMIDOROWA Z RYŻEM (wywar drobiowy, marchew, seler, por, pietruszka, koper, pomidory, ryż, śmietana) II danie: KOTLET MIELONY (karkówka, mięso gulaszowe drobiowe, mąka pszenna, jaja, olej rzepakowy), ZIEMNIAKI, SURÓWKA Z BURAKÓW I JABŁKA KOMPOT OWOCOWY– 100ml Podwieczorek: SAŁATKA OWOCOWA (banan, brzoskwinia, mandarynka, winogrono), MACA WAFLOWA (mąka pszenna) |
361
65
418
25 132 |
27.01.2023 Piątek |
Śniadanie: BUŁKA ŚNIADANIOWA Z MASŁEM (mąka pszenna, masło), KONSERWA RYBNA, HERBATA Z MIODEM I CYTRYNĄ, BANAN I danie: ZUPA GROCHOWA Z CHLEBEM (wywar drobiowy, marchew, seler, por, pietruszka, groch łuskany, kiełbasa wiejska, chleb (mąka pszenna)), II danie: RYŻ Z TRUSKAWKAMI (ryż, mleko, truskawki), KOMPOT OWOCOWY– 100ml Podwieczorek: CHLEB ORKISZOWY Z MASŁEM (mąka pszenna, masło), PASZTET, RZODKIEWKA, KAWA (mleko, kawa inka), |
388
207
222 25 159 |
Kuchnia zastrzega sobie zmiany w jadłospisie.