Jadłospis
Treść
Alergeny zostały wytłuszczone zgodnie z załącznikiem Nr 2 do rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016r.
Dzień tygodnia |
Menu |
Kalorie |
18.09.2023 Poniedziałek |
Śniadanie: BUŁKA PSZENNA Z MASŁEM (mąka pszenna, drożdże, mąka żytnia, olej rzepakowy), masło (z mleka)), KIEŁBASA KRAKOWSKA PIECZONA (szynka wieprzowa, sól, przyprawy naturalne, cukier), SER BIAŁY, PAPRYKA, HERBATA Z MIODEM I CYTRYNĄ, JABŁKO I danie: BARSZCZ ZABIELANY Z ZIEMNIAKAMI (mięso drobiowe, marchew, pietruszka, seler, por, koper, buraki, ziemniaki, śmietana, jogurt), II danie: ŁAZANKI Z KAPUSTĄ (makaron(mąka pszenna, jaja), kapusta biała, cebula, olej rzepakowy), KOMPOT OWOCOWY – 100ml Podwieczorek: CHLEB PSZENNY Z MASŁEM, (mąka pszenna, mąka żytnia, zakwas żytni, drożdże, mąka ziemniaczana, masło (z mleka)), SZYNKA, JAJKO, OGÓREK, POMIDOR, SZCZYPIOREK, KAWA Z MLEKIEM |
336
455
191 |
19.09.2023 Wtorek |
Śniadanie: BUŁKA PSZENNA Z MASŁEM (mąka pszenna, drożdże, mąka żytnia, olej rzepakowy), masło (z mleka)), POWIDŁO, MLEKO, SOK OWOCOWY I danie: ROSÓŁ Z MAKARONEM (mięso drobiowe, marchew, seler, por, pietruszka, koper, makaron(mąka pszenna, jaja)) II danie: FILET W ŚMIETANIE (mięso drobiowe, śmietana, cebula, olej rzepakowy), ZIEMNIAKI, MARCHEWKA MINI KOMPOT OWOCOWY– 100ml Podwieczorek: BANAN, WAFLE RYŻOWE |
332
461
196 |
20.09.2023 Środa |
Śniadanie: BUŁKA PSZENNA Z MASŁEM ( mąka pszenna, drożdże, mąka żytnia, olej rzepakowy), masło (z mleka)), SZYNKA DROBIOWA (szynka drobiowa, sól, przyprawy naturalne, cukier), OGÓREK, HERBATA Z MIODEM I CYTRYNĄ, MANDARYNKA I danie: ZUPA KREM Z BIAŁYCH WARZYW Z GRZANKAMI (mięso drobiowe, marchew, seler, por, pietruszka, kalafior, ziemniaki, śmietana, jogurt), II danie: PIEROGI RUSKIE (mąka pszenna, jaja, ser biały, ziemniaki, cebula, masło (z mleka), KOMPOT OWOCOWY– 100ml Podwieczorek: ROGALIK Z MARMOLADĄ (mąka pszenna, jaja, marmolada)), MUS OWOCOWY |
330
474
207 |
21.09.2023 Czwartek |
Śniadanie: CHAŁKA Z MASŁEM (mąka pszenna, jaja, drożdże), masło (z mleka)), ZUPA MLECZNA (płatki kukurydziane, mleko), GRUSZKA I danie: ZUPA PIECZARKOWA Z MAKARONEM (masło (z mleka), marchew, seler, por, pietruszka, koper, pieczarki, makaron (mąka pszenna, jaja), śmietana, jogurt) II danie: KOTLET MIELONY DORBIOWO-WIEPRZOWY (mięso drobiowe, mięso wieprzowe, jaja, olej rzepakowy, cebula, czosnek), ZIEMNIAKI, MIZERIA (ogórki, śmietana) KOMPOT OWOCOWY– 100ml Podwieczorek: KISIEL, BANAN, PAŁKA KUKURYDZIANA (mąka kukurydziana) |
334
469
202 |
22.09.2023 Piątek |
Śniadanie: BUŁKA PSZENNO-RAZOWA Z MASŁEM (mąka pszenna, mąka graham, otręby pszenne, drożdże, mąka żytnia, olej rzepakowy), masło (z mleka)), SER ŻÓŁTY, POMIDOR, HERBATA Z MIODEM I CYTRYNĄ, JOGURT PITNY I danie: ZUPA KOPERKOWA Z RYŻEM (marchew, seler, por, pietruszka, masło (z mleka), koper, ryż, śmietana, jogurt), II danie: RYBA PANIEROWANA (filet z miruny, mąka pszenna, jaja, olej rzepakowy), ZIEMNIAKI, SURÓWKA Z KISZONEJ KAPUSTY I MARCHEWKI KOMPOT OWOCOWY– 100ml Podwieczorek: CHLEB PSZENNY Z MASŁEM ( mąka pszenna, mąka żytnia, zakwas żytni, drożdże, mąka ziemniaczana, masło (z mleka)), JAJKO, RZODKIEWKA, KAKAO Z MLEKIEM |
333
472
203 |
Kuchnia zastrzega sobie zmiany w jadłospisie.